Banksy tentoonstelling

Banksy, waarschijnlijk de beroemdste street artist van dit moment! Hij heeft menig wijk in Londen weer hip gemaakt met zijn graffiti afbeeldingen. Zijn kunstwerken zijn vaak politiek en humoristisch van aard. Hij combineert graffiti met een kenmerkende sjabloontechniek door middel van stencils. Zijn werk is te vinden in verschillende Europese steden maar ook buiten Europa zoals in de Palestijnse gebieden en de Verenigde Staten. Banksy heeft zijn ware identiteit overigens nog nooit prijsgegeven, hierover wordt wel veel gespeculeerd.

Op dit moment kun je in het Moco museum in Amsterdam diverse werken van Banksy bewonderen. Er zijn zowel doeken als objecten (zoals een stuk muur, of een verkeerspion) te zien. Zelf ben ik al jaren fan van zijn werk en werkwijze. Ik moest dus naar deze tentoonstelling! De tentoonstelling is nog te zien tot en met 30 oktober 2016.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De titel van de tentoonstelling is ‘Laugh now, but one day we’ll be in charge’.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tevens een bekend kunstwerk van Banksy is de hooligan die met een bos bloemen wil gooien.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Banksy gebruikt vaak ratten en apen in zijn werken.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Misschien wel het meest bekende werk van Banksy: het meisje met de ballon in de vorm van een hart.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Originele Banksy kunstwerken gaan zo voor een half miljoen Dollar de deur uit. Heel soms duikt Banksy zelf op in Londen en verkoopt hij wat van zijn werken op straat, voor slechts enkele tientjes! Maar weinig mensen hebben het geluk net op de juiste plaats te zijn. Omdat alle Banksy kunstwerken vrij van rechten zijn kun je ook zelf een Banksy aan de muur hangen! Bijvoorbeeld in de vorm van fotobehang. Net zoals de foto hierboven.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES