We schrijven hier wel vaker over leuke hotels en mooie vakantiebestemmingen. In dat kader wil ik een hele fijne plek toevoegen! Hotel New York! In onze eigen enige echte wereldstad: Rotterdam. Het is de plek waar vroeger veel mensen een nieuw leven tegemoet gingen want hier vertrokken de schepen van de Holland-Amerika lijn.  Deze van oorsprong Nederlandse cruise maatschappij had Rotterdam als thuishaven.

Als je in het hotel rondloopt ademt alles nog de sfeer van vroeger uit. Chique, veel kenmerken uit de scheepvaart maar toch ook het gevoel van vervlogen tijden. Je hebt vast wel de film Titanic gezien. Daar deed het mij een beetje aan denken. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar meer dan mooi uitzicht heb je dan ook haast niet nodig. Zowel overdag als ’s nachts is er levendigheid op het water. Wij hebben zelfs de gordijnen niet dicht gedaan omdat het zo lekker is om met mooi uitzicht in slaap te vallen. O ja, voor de liefhebbers, er staat wel een mooie Barcelona chair op de kamer, inclusief ottoman. Dat is dan ook wel weer heel fijn.

Ook al ben je niet van plan om een nachtje weg te gaan, het restaurant en de cocktailbar in de kelder van het pand zijn ook al zeer de moeite waard. De inrichting is gebaseerd op een club in de jaren ’30. Donkere kleuren, platen van jazz artiesten aan de muur, lage en hoge zitjes, het is echt een aanrader. Vooral omdat het eten zeer smakelijk is en de cocktails op de gerechten worden afgestemd. Uiteindelijk is de enige optie dan toch om te blijven slapen ;-). Tenzij je gezegend bent met een huis om de hoek natuurlijk.

Ook met mooi weer is Hotel New York een perfecte spot. Op het grasveld voor het hotel, aan de kop van de Wilhelminapier, worden leuke strandstoelen neergezet. Perfect voor een middagje zonnen, met uitzicht en ook nog eens goed eten en lekkere drankjes. Wat wil een mens nog meer. Nou, voor de mensen met kinderen, er zijn ook allerlei klim en klauter toestellen. Dus die vermaken zich ook prima!

Hoewel Hotel New York op zichzelf best een statig pand is valt het in het bredere perspectief van de omgeving bijna helemaal weg. Omgeven door enorme kantoorpanden en woontorens lijkt het hotel maar een klein gebouw. Toch zijn dit soort karakteristieke panden nodig om een omgeving zoals hier op de Wilhelminapier interessant en sfeervol te maken.

Tijdens mijn verblijf heb ik wat foto’s gemaakt, hopelijk inspireert het je om ook eens naar deze fijne plek te gaan!

Hotel-New-York
Hotel-New-York-torenkamer
Hotel-New-York-uitzicht-toren
Hotel-New-York-kamers
Hotel-New-York-kamer-bed
Hotel-New-York-barcelona-chair
Hotel-New-York-uitzicht-maas
Hotel-New-York-bar
Hotel-New-York- terras
Hotel-New-York-kantoren-omgeving-zichtlijn