Lunch hotspot: De Noorman Deventer

Lekker buiten de deur lunchen, we zijn er gek op en doen het dus ook regelmatig. Maar dat twaalf-uurtje of broodje tonijnsalade begint ook wel eens te vervelen. Als je eens iets totaal anders wilt kun je naar De Noorman in Deventer, de hotspot voor een Scandinavische lunch! Sinds mei 2015 runnen Jurgen en Tove deze mooie zaak. Naast heerlijke koffie verkopen ze de lekkerste taartjes en kun je voor een verrassend Scandinavisch lunchmenu gaan. Uiteraard staan er ook gehaktballetjes op het menu, maar zeker niet zoals je ze gewend bent van de bekende Zweedse meubelgigant. Het lunchmenu van De Noorman bestaat uit verschillende soorten brood en (jawel) knäckebröd. Je kunt zelf drie broodjes met verschillende soorten beleg samenstellen, bijvoorbeeld gerookte haring met dille, mosterd en lente ui, gehaktballetjes met rode bietensalade of doperwten salade met geitenkaas (aanrader!).

Ook het interieur van De Noorman is Scandinavisch. Veel wit, hout en een functionele inrichting. Als je goed rondkijkt kom je allerlei leuke diy ideeën tegen. Bijvoorbeeld ‘kroonluchters’ van kale takken, krukjes met en onderzetters van een plak boomstam en een grote wand van underlayment hout.

Al met al een bijzonder inspirerende zaak die zeker een bezoek waard is.

Noorman-Deventer

Als het zonnetje schijnt is het goed toeven bij De Noorman, achter het glas of buiten op het bankje.

 

 

Noorman-Deventer

De Noorman is niet groot maar heel sfeervol ingericht. Op de bar staan alle lekkere taartjes onder grote stolpen uitgestald.

 

Noorman-Deventer

De muur van underlayment hout geeft een stoere uitstraling en past goed in de Scandinavische sfeer. Hier en daar zijn ronde stokken op de muur bevestigd als basis voor de plankjes.

 

Noorman-Deventer

 

Noorman-Deventer

 

Het heerlijke lunchmenu van De Noorman bestaat uit verschillende broodjes en zelf te kiezen beleg.

Noorman-Deventer