3 x anders: Nutella glas

De chocopasta van Nutella zit al sinds het op de markt is gekomen medio jaren ’60, in glas. De kleinste verpakkingen zijn glaasjes die je, nadat je de chocopasta hebt opgegeten, als drinkglas kunt gebruiken. Ik denk dat heel veel mensen dit soort glazen wel in de kast hebben staan. Vroeger stonden er figuurtjes op, zo heb ik een paar ‘Kikker’ glazen. Maar ik herinner me ook Asterix & Obelix en Disney figuren.

Op dit moment zijn de glaasjes zonder prints. Des te leuker natuurlijk want hiermee kun je veel meer leuks doen. Nadat je de chocopasta hebt opgegeten en het etiket er af hebt geweekt zijn ze klaar voor gebruik. Gooi de deksel nog niet weg! Ook die kun je gebruiken, afhankelijk van wat je ermee gaat doen natuurlijk. Zo heb ik er allereerst cactussen in gezet. De maat van het glas is precies hetzelfde als de cactus, geen gedoe met potgrond dus! Daarnaast gebruik ik drie glazen voor pennen en andere bureauaccessoires.

 

Nutella-glas-cactus

Ik heb cactussen in de Nutella glazen gezet maar je kunt natuurlijk elk klein plantje gebruiken! De spiegels met sloophouten randen komen van Raw Materials.

Nutella-glas

 

Nutella-glas-pennenbak

 

Nutella-glas

Omdat het mooie, eenvoudige glazen zijn kun je ze ook als voorraadpotje gebruiken. Ideaal voor kleine dingen die anders maar een beetje door je keukenkastje zwerven zoals pijnboompitjes, rozijnen, kruiden of suiker.

Nutella-glas-bewaarpotje

Mocht je trouwens niet zo van chocopasta op brood houden, kijk dan eens op de website van Nutella. Daar staan de lekkerste Nutella recepten!

 

Nutella-glas