Hotspot: The Village Coffee & Music

Goede koffie is op elk moment van de dag welkom. En helemaal als het in een mooie espressobar is waar je vol inspiratie weer naar buiten komt. The Village Coffee & Music in hartje Utrecht is zo’n plek!

De Voorstraat in Utrecht is inmiddels uitgegroeid tot een van de hipste straten van Utrecht en kenmerkt zich door monumentale panden, bijzondere winkeltjes, fijne lunchtenten en een bioscoop. Halverwege vindt je de espressobar The Village Coffee & Music. Een op het eerste gezicht klein zaakje met een grote bar. Echter, als je door het smalle gangetje achter de bar loopt kom je in ruimte met verschillende tafeltjes terecht. Hier zitten mensen achter hun laptop te werken, lezen mensen een boek of genieten groepjes vrienden van de lekkere koffie.

Het mooie is dat je naast de koffie ook van live muziek kunt genieten! Van keiharde rock ‘n roll tot sferische songwriters staan in deze shop en hier hangt een kalender met verwachte bands.

De inrichting is te kenmerken als urban, vintage en eclectisch. De bakstenen muur achter de bar is een echte eyecatcher! Helaas behoor ik niet tot de gelukkigen die zo’n muur thuis mogen hebben dus ik bewonder ze altijd op andere locaties. De bar is ingericht met verschillende zitjes, van draadstalen krukjes tot vintage bankstellen. Aan de muur hangen posters voor concerten en theater. De bar is verder ingericht met vintage accessoires en natuurlijk komen er relaxte klanken uit de aanwezige platenspeler. Al met al hangt er een relaxte sfeer waardoor het goed toeven is bij The Village. Mocht je in de buurt zijn, sla deze hotspot dan zeker niet over!

 

Vintage meubels The Village Coffee Utrecht

Vintage meubels om lekker in weg te zakken.

 

Koffiebar The Village Coffee Utrecht

Aan de bar kun je je tevens laten verleiden door brownies, croissants en ander lekkers.

 

The Village Coffee & Music Utrecht

Aan de muur hangen posters van landelijke festivals maar ook kleinschalige concerten in Utrecht. Altijd handig om op de hoogte te zijn!

 

The Village Coffee & Music Voorstraat

In The Village Coffee & Music kun je gerust gaan flexwerken. Met de goede koffie en de relaxte muziek kun je het nuttige en het aangename wel heel goed combineren!

 

Menukaart The Village Coffee & Music Utrecht

Genoeg keus bij The Village Coffee & Music. De cappuccino is in ieder geval een aanrader.

 

T-shirt The Village Coffee & Music

T-shirts voor de echte fans.

 

Bakstenen muur koffiebar Utrecht

De stoere bakstenen muur past goed bij de rest van de inrichting.