WINACTIE! Kweekbak van elho

De tijd van het kweken is weer aangebroken! Ook al kost het wat moeite en de nodige liefde (lees: water), zelfgekweekte kruiden, groenten en fruit smaken altijd het lekkerst! Bovendien weet je dat het puur natuur is, je bent er tenslotte het hele proces, vanaf het zaadje tot de plant, zelf bij. Om het allemaal wat makkelijker te maken heeft elho deze mooie kweekbakken gemaakt. Van klein tot groot, zowel rond als rechthoekig. Dus wat je ook wilt kweken, met de juiste kweekbak lukt het altijd. Je kunt de bakken zowel buiten als binnen gebruiken. Omdat ik buiten niet zoveel ruimte heb leek dit tafelmodel perfect. Ik heb hem in de keuken staan waardoor ik goed in de gaten kan houden  of alles goed gaat en of er misschien nog wat water bij moet.

Namens elho mogen wij zo’n mooie rechthoekige kweekbak weggeven! Nu wordt het dus wel heel makkelijk om je eigen kruiden te kweken. Je kunt meedoen via ons Instagram account! Daar hebben we onlangs een foto gepost van deze mooie kweekbak. Wat moet je doen: volg @elho.world en @ushuaia.living. Plaats daarna een reactie onder de foto en je doet mee! Heb je geen Instagram account maar wil je toch meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@ushuaialiving.nl. De actie loopt tot en met zaterdag 18 maart 2017.

Wij hebben inmiddels de eerste plantjes in de kweekbak staan! Kijk je mee hoe hard ze groeien?

Growkit-elho-kweekkast
De kweekbak zit in een handige doos met praktische tips. Daarnaast zitten er plantlabels bij zodat je weet wat je waar hebt gepoot of gezaaid. Wel zo handig! De kweekbak zelf bestaat uit een bak, een deksel en een schotel. Bovendien staat op de achterkant van de doos een tabel met handige grow tips.

 

growkit-elho-kweekkast-aarde

Daar gaan we! Eerst maar eens wat aarde in de kweekbak. So far so good!

 

growkit-elho-kweekkast-aardbeien

Wij gaan voor aardbeien! Niet alleen omdat ze heel erg lekker zijn maar ook omdat het zo leuk staat :-). Wist je trouwens dat de bak gemaakt is van gerecycled plastic? Naast het kweken van gezond eten draag je met de aanschaf van deze bak ook bij aan een beter milieu.

 

growkit-elho-kweekkast-poten

 

growkit-elho-kweekkast-aardbeien-kweken

Ze staan er in! Plantlabel erbij en het meeste werk zit er al weer op. Nu is het tijd om er water bij te gieten. Let wel, het water giet je niet over de plantjes of zaadjes heen maar geef je via de schotel. De wortels zuigen dan zelf het benodigde water op.

 

growkit-elho-kweekkast-beluchting

Binnenin de kweekbak ontstaat een soort micro klimaat. Het wordt er warmer dan de omgeving. De luchtgaten aan de zijkanten en bovenkant zorgen voor een goede luchtcirculatie waardoor de groenten optimaal kunnen groeien.

 

Growkit-elho-kweekkast-water-geven

 

growkit-elho-kweekkast-poten

En wachten maar! De natuur kan nu zijn gang gaan. Ben jij ook enthousiast geworden over deze leuke kweekbak? Kijk voor meer informatie op www.elho.nl.