Trendkleur: Vergrijsd groen

Een interieur kan niet zonder kleur. Het maakt je huis levendig en sfeervol. Groen geeft een natuurlijke uitstraling maar ook in de vergrijsde variant is groen een erg mooie en rustige kleur! Vergrijsd groen laat zich erg goed combineren met andere kleuren maar ook met stoere materialen zoals marmer, beton, hout en staal.

Ik heb onlangs een stuk van de muur in onze slaapkamer in de kleur ‘Parallel’ van Histor geverfd. Door middel van schilderstape heb ik lijnen op de muur gezet. Op die manier kun je gemakkelijk een kleurvlak maken. Door niet heel de muur te verven maar alleen een bepaald vlak creëer je samenhang tussen de elementen die zich binnen dat vlak bevinden. De Vitra Corniches wandplankjes vormen nu een geheel met het bureautje van Ikea. Dit effect krijg je ook als je bijvoorbeeld allemaal verschillende lijstjes aan de muur hangt. Het kan snel rommelig en onsamenhangend er uit zien. Door de lijstjes binnen een kleurvlak te plaatsen vormen ze een geheel en oogt het rustiger.

Omdat er nog heel veel verf over was ben ik lekker doorgegaan en heb ik het tafeltje van Hay ook geverfd. Daarna moesten de terracotta bloempotten er aan geloven. Door de kleur op verschillende plekken in huis terug te laten komen creëer je samenhang en rust binnen je huis.

Terracotta-bloempot-verven

Het verven van terracotta bloempotten is trouwens super makkelijk! De verf droogt snel en dekt meteen goed. Houdt er wel rekening mee dat de meeste terracotta potten niet waterdicht zijn. Mogelijk slijt de verf er na verloop van tijd vanaf. Probeer daarom voorzichtig water te geven zodat de wortels en de aarde het water meteen op kunnen nemen.

Kleurtrend-vergrijd-groen

 

Kleurtrend-vergrijsd-groen

 

Histor-parallel-muurverf-mat

 

Histor-parallel-muurverf-mat

 

crosley-platenspeler-vintage

 

tafel-geverfd-grijs-groen

 

tafel-geverfd-grijs-groen

 

pannenkoekenplant