Muziek in je interieur

Een interieur is pas persoonlijk als het laat zien wie de bewoners zijn, waar ze van houden en wat ze doen. Muziek is voor veel mensen een belangrijk onderdeel hiervan. Zowel het luisteren van muziek als het laten zien waar je graag naar luistert. Meubels en accessoires zijn belangrijk voor een sfeer in huis maar muziek in je interieur is bijna net zo bepalend. Zo draai ik na een lange werkdag graag relaxte cool jazz, maar voordat ik op stap ga luister ik liever naar alternatieve rock muziek. Het is hetzelfde huis maar de sfeer voelt anders aan. Omdat ik bijna dag en nacht naar muziek luister, vind ik het leuk om dit ook te verwerken in mijn interieur. Hieronder staan wat inspiratiefoto’s voor muziek in je interieur!

Herinner je je nog de stereotoren uit de jaren ’80/’90? Mocht je hem nog hebben staan, zet hem voorlopig maar in de berging en haal die oude platenspeler juist weer tevoorschijn. Platenspelers zijn weer helemaal hip tegenwoordig. Mocht je vader al zijn elpees van vroeger al weggedaan hebben dan kun je voor een prikkie vinyl op de kop tikken bij kringloopwinkels. Overigens komen er steeds meer platenzaken waar je de nieuwste albums op vinyl kunt kopen. Terwijl je naar de muziek luistert kun je de albumhoezen gebruiken om een mooi statement te maken in je interieur. De platenspeler op onderstaande foto is van het Amerikaanse merk Musichall.

Muziek-interieur

 

Muziek-interieur

 

Muziek-interieur

 

Omdat ik echt een muziekliefhebber ben, ben ik als een blok voor onderstaande (draai)tafel gevallen! De tafel is van het Italiaanse merk Moroso en is onderdeel van de Diesel Living collectie.

Muziek-interieur

 

Natuurlijk kun je ook posters van je favoriete artiesten inlijsten en ophangen of neerzetten. Deze posters komen van Allposters.nl.

Muziek-interieur

 

Mocht je zelf muziek maken, dan is het natuurlijk heel leuk om je instrument te laten zien! Het geeft een persoonlijk tintje aan je interieur. Vaak zijn instrumenten ook nog eens heel mooi om te zien dus zonde om in een doos te laten zitten.

Muziek-interieur

 

Tot slot zijn er altijd nog subtiele manieren om naar je favoriete muziek te luisteren en iets moois aan je interieur toe te voegen. Zo zijn er momenteel vele bluetooth boxjes verkrijgbaar. Ideaal voor in huis, in de tuin, op vakantie… etc.

Muziek-interieur