Terras inspiratie

De tuin en het terras worden steeds vaker als een verlengstuk van het huis gezien. We gaan het terras inrichten als een extra kamer. En waarom ook niet! Hoe groot of klein je ruimte ook is, je kunt er altijd iets moois van maken. Belangrijk is dat je van tevoren goed nadenkt over de functie(s) die je je terras wilt geven. Wil je bijvoorbeeld met veel mensen buiten eten, of juist loungen, wil je een kruidentuin met veel planten, of juist weinig groen.. Het kan allemaal. Met dat in je achterhoofd kun je aan de slag! Denk niet alleen horizontaal maar ook verticaal. Vooral als je een klein terras hebt is in de hoogte werken een kans om meer kwijt te kunnen. Heb je bijvoorbeeld een muur, breng dan plantenbakken of plantenzakken boven elkaar aan, of hang ze aan het plafond als je een overkapping hebt. De planthangers van elho zijn superleuk om je terras of tuin mee te vergroenen. En wat dacht je van deze kistjes van Bacsac voor aan het balkon?

inspiratie-terras

Het is natuurlijk leuk om met vrienden buiten te kunnen zitten als het mooi weer is. Maar als je terras niet groot genoeg is om het jaar rond voor tig man zitplaats te hebben, zorg dan voor poefjes die je ook binnen kunt gebruiken en bij mooi weer zo buiten kunt zetten, zoals deze poef van Fatboy. Als het nodig is kun je er ook nog drie zitkussens van maken!

inspiratie-terras-elho-potten

Voor het inrichten van het terras heb ik de urban loft potten van elho gebruikt. Die zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar en ideaal voor op het terras. Er zitten namelijk wieltjes onder, die je overigens niet ziet. Hierdoor zijn de potten gemakkelijk verplaatsbaar en kun je in een handomdraai je terras veranderen. Voor mij persoonlijk is dat wel prettig want mijn terras is geen zomer hetzelfde!

inspiratie-terras

inspiratie-terras-fatboy-poef

Let bij de keuze voor planten op de sfeer die wilt creëren. Zelf heb ik voor een Ibiza achtige sfeer gekozen. Daar passen de palmbomen en de grassen goed bij. Denk bij het uitzoeken ook aan de combinatie van planten. Wat heb je al staan en staat die nieuwe plant daar wel mooi bij? Eenheid in planten geeft rust in de tuin.

inspiratie-terras

Om het terras nog sfeervoller te maken kun je een (buiten)kleed neerleggen. Het nadeel is wel dat je deze telkens toch weer naar binnen moet halen als het gaat regenen want ook al is het een buitenkleed, er zit zoveel vuil in het regenwater dat je kleed er al snel niet zo fris meer uit ziet. Zonde natuurlijk! Ook hier kun je een combinatie maken met binnen. Zit je buiten, dan gaat het kleed ook naar buiten, zit je binnen, dan kun je het kleed binnen gebruiken.