Witte tegels en zwarte voegen

Als je tegels wilt gaan (laten) zetten, ga je natuurlijk allereerst op zoek naar mooie tegels. Daarnaast is het haast net zo belangrijk om de juiste kleur voeg te selecteren. Voegen zijn in allerlei natuurlijke kleuren verkrijgbaar. De kleur van de voeg is bepalend voor het effect dat je krijgt. Het is dus goed om daar van te voren, bij het uitzoeken van de tegels, al over na te denken. Naast de esthetische waarde heeft een voeg ook een praktische kant. Lichte voegen zijn besmettelijker dan donkere voegen. Aangezien ik nog wel eens te snel door de pan met pastasaus roer is een donkere voeg ook uit praktisch oogpunt de beste keus!

Enige tijd geleden werd ik door een binnenkijker in het tijdschrift VT Wonen geïnspireerd. De bewoners hadden de wand achter de keuken betegeld met vierkante witte tegeltjes (ja, die hele eenvoudige). De voegen hadden ze zwart gemaakt! Hierdoor ontstond een heel mooi grafisch effect. Ik zocht zelf al enige tijd naar mooie tegels voor in de keuken en heb nu ook de vierkante witte tegels met een zwarte voeg laten aanbrengen. Stel dat ik voor een witte voeg had gekozen, dan waren de tegels veel minder zichtbaar geweest. Het was dan een rustig geheel geworden. Mijn doel was juist om de tegels er uit te laten springen, vandaar dus de keus voor een donkere voeg. Het resultaat zie je op de foto’s hieronder!

 

witte-tegels-zwarte-voeg-keuken
TIP
Mocht je toch voor een witte voeg willen gaan, bedenk je dan dat deze nooit zo wit is als een spierwitte, hoogglans tegel. De voeg zal dus altijd wat gelig lijken, vooral ’s avonds als er lampen aan staan. Let daar dus goed op bij het kiezen van tegels en voegen.

keuken-witte-vierkante-tegels-zwarte-voeg

De tegels zijn afgewerkt met een strip gemaakt van hetzelfde materiaal als de keuken.

 

wijn-flessen-Neleman-keuken

Ik vind het leuk als er keuken gerelateerde items op het aanrecht staan. Zo heb ik deze heerlijke wijntjes van Neleman in een oude metalen, legergroene bak gezet. Zo heb ik ze altijd bij de hand als er iets koud gezet moet worden!

 

draadstalen-mand-koper-keuken

 

zwarte-kraan-Grohe

Deze zwarte kraan van Grohe steekt mooi af tegen de witte tegels. Ook de handzeep en het afwasmiddel passen goed bij de witte tegels met de zwarte voeg. Als die zaken dan toch op het aanrecht moeten staan, laat het er dan in ieder geval mooi uitzien :-).
kruidenpotjes-Elho-plank-Ferm-Living

Ik heb al eens vaker over deze kruidenpotjes van Elho geschreven. Echt een uitvinding als het mij vraagt. De plantjes kunnen door middel van een stuk touw zelf het benodigde water uit het bakje onder het potje halen. Nooit meer te droge of te natte kruidenplantjes dus!