Strandhuisje in Zeeland

Rust, ruimte en luxe. Wat wil een mens nog meer? Je vindt het op het strand van Nieuwvliet-Bad in Zeeland. Hier staan sinds het voorjaar vijftien strandhuisjes opgesteld, ze horen bij camping Zonneweelde. Stuk voor stuk voorzien van het nodige comfort. Omdat we een baby hebben leek het ons fijn om eerst maar eens dichtbij huis op vakantie te gaan. Nederland kan, bij mooi weer, ook een hele fijne vakantiebestemming zijn! Wat betreft het weer was het een gok geef ik toe want deze strandhuisjes zijn razend populair. We hebben dus al ruim van tevoren geboekt via de website van de camping. Gelukkig was het stralend weer die week. Maar goed, de strandhuisjes staan dus op het strand van Nieuwvliet-Bad, Zeeuws Vlaanderen. Vanuit die plek ben je redelijk snel in de Belgische steden Brugge en Gent. Altijd leuk om een dagje rond te slenteren.

Op de foto’s hieronder zie je ons strandhuisje. Het huisje heeft twee terrassen. Aan de achterzijde zit een terras met een grote eettafel en een bank. Aan de voorzijde zit een terras met een mooie stoere houten loungeset. Je kunt dus heel de dag in de zon/uit te wind zitten. De banken zijn voorzien van grote, stevige kussens van Big Pillows. Het huisje heeft heel veel glas waardoor je ook als je binnen zit van de zee kunt genieten. Het uitzicht is echt super! De huisjes staan langs de Noordzee/Westerschelde waardoor je heel veel schepen ziet die onderweg zijn naar de haven van Antwerpen.

O ja, een belangrijk detail, maak je geen zorgen over gesleep met spullen door het zand. Er is achter de duinen voor elk huisje een parkeerplek gereserveerd. Op het moment dat je daar bent worden je spullen door de camping met een strandwagentje naar je huisje gebracht en kun je zelf lopen.

strandhuisje-zeeland

De vorm van het huis is heel modern en opvallend en bestaat feitelijk uit twee delen, daar merk je overigens niets van maar de huisjes worden ’s winters weer afgebroken en komen in het voorjaar weer terug. Boven is een slaapkamer met een tweepersoons bed en een stapelbed. Let wel, de trap omhoog is best steil. Ook de slaapkamer heeft twee hele grote ramen. Niets is fijner dan vanuit bed over de zee uitkijken en ondertussen nog een keer onder de dekens kruipen. Trouwens, je kunt ook gebruik maken van de broodjes service! Heel relaxt. De ene dag bestel je broodjes via een app, de volgende dag hangen ze aan de deurknop. Ideaal.

strandhuisje-zeeland

 

strandhuisje-zeeland

 

strandhuisje-zeeland

Het terras is echt het grootste pluspunt van het huisje. Wij hadden niet eens meer de behoefte om op het strand te gaan liggen. Zo relaxt zijn deze banken.

strandhuisje-zeeland

Het interieur van het huisje past goed bij het strand: blauw/groene muren en meubels, zandkleurige accessoires, veel hout, etc. Beneden is een woonkamer met een tweepersoons (bed)bank. Er staat een grote zitzak en er zijn diverse poefjes. Het huisje is dus geschikt voor maximaal zes personen maar met zijn vieren lijkt het me beter te doen. De keuken is voorzien van de nodige apparatuur en er staat een eettafel met (replica) panton chairs. Beneden is ook een kleine maar luxe badkamer.

strandhuisje-zeeland

 

strandhuisje-zeeland

 

strandhuisje-zeeland
strandhuisje-zeeland

 

Strandhuisje-Nieuwvliet

Het strand van Nieuwvliet-Bad leent zich perfect voor lange strandwandelingen. Je bent al snel in Groede of Cadzand waar leuke strandtentjes zijn.

Strandhuisje-Nieuwvliet