WINACTIE! Kweekbak van elho

De tijd van het kweken is weer aangebroken! Ook al kost het wat moeite en de nodige liefde (lees: water), zelfgekweekte kruiden, groenten en fruit smaken altijd het lekkerst! Bovendien weet je dat het puur natuur is, je bent er tenslotte het hele proces, vanaf het zaadje tot de plant, zelf bij. Om het allemaal wat makkelijker te maken heeft elho deze mooie kweekbakken gemaakt. Van klein tot groot, zowel rond als rechthoekig. Dus wat je ook wilt kweken, met de juiste kweekbak lukt het altijd. Je kunt de bakken zowel buiten als binnen gebruiken. Omdat ik buiten niet zoveel ruimte heb leek dit tafelmodel perfect. Ik heb hem in de keuken staan waardoor ik goed in de gaten kan houden  of alles goed gaat en of er misschien nog wat water bij moet.

Namens elho mogen wij zo’n mooie rechthoekige kweekbak weggeven! Nu wordt het dus wel heel makkelijk om je eigen kruiden te kweken. Je kunt meedoen via ons Instagram account! Daar hebben we onlangs een foto gepost van deze mooie kweekbak. Wat moet je doen: volg @elho.world en @ushuaia.living. Plaats daarna een reactie onder de foto en je doet mee! Heb je geen Instagram account maar wil je toch meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@ushuaialiving.nl. De actie loopt tot en met zaterdag 18 maart 2017.

Wij hebben inmiddels de eerste plantjes in de kweekbak staan! Kijk je mee hoe hard ze groeien?

Growkit-elho-kweekkast
De kweekbak zit in een handige doos met praktische tips. Daarnaast zitten er plantlabels bij zodat je weet wat je waar hebt gepoot of gezaaid. Wel zo handig! De kweekbak zelf bestaat uit een bak, een deksel en een schotel. Bovendien staat op de achterkant van de doos een tabel met handige grow tips.

 

growkit-elho-kweekkast-aarde

Daar gaan we! Eerst maar eens wat aarde in de kweekbak. So far so good!

 

growkit-elho-kweekkast-aardbeien

Wij gaan voor aardbeien! Niet alleen omdat ze heel erg lekker zijn maar ook omdat het zo leuk staat :-). Wist je trouwens dat de bak gemaakt is van gerecycled plastic? Naast het kweken van gezond eten draag je met de aanschaf van deze bak ook bij aan een beter milieu.

 

growkit-elho-kweekkast-poten

 

growkit-elho-kweekkast-aardbeien-kweken

Ze staan er in! Plantlabel erbij en het meeste werk zit er al weer op. Nu is het tijd om er water bij te gieten. Let wel, het water giet je niet over de plantjes of zaadjes heen maar geef je via de schotel. De wortels zuigen dan zelf het benodigde water op.

 

growkit-elho-kweekkast-beluchting

Binnenin de kweekbak ontstaat een soort micro klimaat. Het wordt er warmer dan de omgeving. De luchtgaten aan de zijkanten en bovenkant zorgen voor een goede luchtcirculatie waardoor de groenten optimaal kunnen groeien.

 

Growkit-elho-kweekkast-water-geven

 

growkit-elho-kweekkast-poten

En wachten maar! De natuur kan nu zijn gang gaan. Ben jij ook enthousiast geworden over deze leuke kweekbak? Kijk voor meer informatie op www.elho.nl.

,

Hotel New York

Hotel New York is met recht een hotspot te noemen! ’s Winters een heerlijke plek om lang in de cocktailbar te blijven hangen voordat je je bed in ploft, ’s Zomers kun je buiten vertoeven in de standstoeltjes aan het water. Meer weten over deze fijne plek? Check onze blog!

Droomhuis gezocht!

Afgelopen zomer kreeg mijn man out-of-the-blue een telefoontje van een makelaar. Of ze langs konden komen om foto’s te maken van ons (huur)appartement in verband met de verkoop. Wat?!?

In eerste instantie dachten we dat er sprake was van een vergissing. Later bleek dat de eigenaresse – een dame op leeftijd – echt besloten had de woning te verkopen. Er waren goede afspraken gemaakt, dus we hoefden niet 123 weg, maar leuk was anders. Natuurlijk mochten wij het appartement kopen, maar voor ons stond vast dat het voor nu weliswaar een heerlijke plek was, maar niet voor altijd. Onze dochter wilde buiten spelen. We konden de auto niet voor de deur kwijt en we hadden weinig bergruimte. Nadat we van de schrik bekomen waren, besloten we de situatie van de positieve kant te bekijken. De rente was erg laag. We wilden graag een eigen huisje. Misschien was dit wel het moment om ons droomhuis te kopen. De huizenjacht kon beginnen!

Woonwensen

Allereerst werden alle woonwensen in kaart gebracht. We dachten even niet aan ons budget, maar puur aan onze wensen om te kijken wat we leuk vonden. Oude karakteristieke huizen bleken favoriet. Ik droomde van glas-in-lood, kamer-ensuitedeuren en een oude houten vloer. Graag in combinatie met een veranda in de tuin om ’s avonds wijntjes te drinken. Mijn man wilde graag een kantoor aan huis en ruimte om misschien – ooit – een bed & breakfast te beginnen. Ook ‘nooit meer afwassen’ kwam voorbij :) Dan waren er nog wensen qua wijk. Met het oog op onze dochter moest er op redelijke afstand een school zitten en het liefst ook iets van een speeltuin en een supermarkt. Manlief wilde ook graag dichtbij het bos wonen. Met een lijst wensen en een budget voor ogen kon het zoeken naar ons droomhuis op Funda beginnen…

Oud droomhuis?

We begonnen bij oude huizen nabij het centrum. Er waren mogelijkheden, maar ‘oh my god’ wat zijn veel oude huizen in slechte staat. Met twee drukke banen en een dochter van 2 jaar zag ik ons geen leidingen leggen in de avonduren of maandenlang in de rotzooi wonen… tot er een pareltje voorbij kwam. Op een mooi plekje en er moest weliswaar veel geklust worden, maar ja, dan heb je ook wat. Enig nadeel: de buren hadden recht op overpad. Wat natuurlijk niet erg hoeft te zijn, zo had ik mijzelf toegesproken, totdat mijn zus zei: ‘Kijk jij weleens naar de rijdende rechter, Marleen? Daar gaat het vrijwel altijd over dit soort situaties.’ Daar keken we inderdaad nooit naar. Veel klussen en recht op overpad bleek iets teveel van het goede. Toch geen droomhuis. Er ging een streep doorheen.

Huizenjacht van oud tot nieuw

Na nog een paar oude huizen in vrij slechte staat begonnen we nieuwere huizen te bekijken. Van nieuwbouwprojecten tot woningen uit de jaren70. Op nieuwbouw zouden we nog even moeten wachten. Daar kwam bij dat bij nieuwbouw binnen ons budget vaak ieniemienie tuintjes horen. De makelaar wist het mooi te verwoorden: “Soms sta je met je rug tegen de muur en je voeten tegen de schuur.” We bezochten nette jaren70 woningen, maar we werden niet enthousiast. Ook de makelaar had het in de gaten: “Volgens mij zoeken jullie iets spannenders.” En zo waren we weer terug bij jaren30 woningen.

Toch jaren30?

Deze keer bezochten we een woning met 40 (!) meter diepe achtertuin. Plek genoeg voor zowel een kantoor aan huis en een tuin voor onze dochter om in te spelen, maar de woning bleek boven te klein. “Maar als je dit mooi vindt”, zo zei de makelaar, “dan heb ik nog een leuk huis net in de verkoop gekregen. Ik denk dat je gaat huilen van geluk als je het ziet.” Hij liet wat foto’s zien en we besloten direct om een afspraak voor bezichtiging te maken. Zou dit ons droomhuis zijn? Wordt vervolgd…

Hotspot: Woonwinkel Pistache in Zwolle

Zwolle is altijd een leuke stad om naartoe te gaan. Vanuit my hometown Deventer ben ik er zo dus ik ga regelmatig even naar Zwolle toe. De mooie historische binnenstad met veel verrassende winkels, restaurantjes en koffiebars zorgen voor een geslaagde dag. Mocht je ook een dagje naar Zwolle gaan, sla mixstore Pistache zeker niet over! De naam zegt het al, je vind hier een mix van bekende woonmerken en opkomend talent. De collectie wordt regelmatig vernieuwd en aangevuld met nieuwe merken. De winkel ligt in het historische centrum en is ruim 940 m2 groot dus hier moet je wel wat tijd voor uittrekken. Juist de combi tussen meubels, sierraden, kleding, woonaccessoires, boeken en andere lifestyle producten maakt het zo leuk. Neem een kijkje bij de foto’s hieronder en beoordeel zelf..

1

 

2

 

Pistache-Zwolle

Bij Pistache zie je producten die je elders niet ziet. Dat maakt het zo leuk om hier rond te neuzen. Ook voor leuke cadeaus kun je hier goed terecht!

3

 

4

5

 

6

 

8

Uitgeshopt? Strijk dan neer in het cafe van Pistache op de begane grond voor een goede cappuccino of een lekker broodje!

9

 

Pistache, Eiland 9 in Zwolle

Lunchen bij Piet Hein Eek & bezoek Strijp-S

Bij een bezoek aan Eindhoven is lunchen in het restaurant van Piek Hein Eek bepaald geen straf. Na de lunch kijk je gelijk even binnen in zijn winkel, waar je naast de bekende meubels van sloophout ook lampen, zitzakken en vazen zult aantreffen. Is er daarna nog tijd over, bezoek je een aantal toffe conceptstores bij Strijp-S. Doen!

Het restaurant van Piet Hein Eek is gevestigd op de Halvemaanstraat 30, in de voormalige fabriek van Philips. Een hoog pand met enorme raampartijen, waardoor je een geweldige lichtinval hebt. Het restaurant is ingericht met veel vintage plus – hoe kan het ook anders – design van Piet Hein Eek zelf. Absoluut een fijne plek om te lunchen. Bij mooi weer zijn er ook buiten leuke plekjes tegen het restaurant aan om in de zon een wijntje te drinken.

Cappuccino in restaurant Piet Hein Eek

Restaurant-Piet-Hein-Eek

Restaurant Piet Hein Eek Eindhoven

bij-piet-hein

Strijp-S bevindt zich op loopafstand van het restaurant en de winkel van Piet Hein Eek. Op de plek van de voormalige Philips fabrieken vindt je nu een verzameling van creatieve plekken: van conceptstores tot versmarkt, barbier en escaperoom. Meer dan genoeg om een middag te shoppen en inspiratie op te doen. Wij brachten onder andere een bezoek aan Urban Shopper waar diverse kleine winkeltjes originele producten aanbieden.

EEn van de vele conceptstores op Strijp-S in Eindhoven

Conceptstore Strijp-S

 

3 x anders: Nutella glas

De chocopasta van Nutella zit al sinds het op de markt is gekomen medio jaren ’60, in glas. De kleinste verpakkingen zijn glaasjes die je, nadat je de chocopasta hebt opgegeten, als drinkglas kunt gebruiken. Ik denk dat heel veel mensen dit soort glazen wel in de kast hebben staan. Vroeger stonden er figuurtjes op, zo heb ik een paar ‘Kikker’ glazen. Maar ik herinner me ook Asterix & Obelix en Disney figuren.

Op dit moment zijn de glaasjes zonder prints. Des te leuker natuurlijk want hiermee kun je veel meer leuks doen. Nadat je de chocopasta hebt opgegeten en het etiket er af hebt geweekt zijn ze klaar voor gebruik. Gooi de deksel nog niet weg! Ook die kun je gebruiken, afhankelijk van wat je ermee gaat doen natuurlijk. Zo heb ik er allereerst cactussen in gezet. De maat van het glas is precies hetzelfde als de cactus, geen gedoe met potgrond dus! Daarnaast gebruik ik drie glazen voor pennen en andere bureauaccessoires.

 

Nutella-glas-cactus

Ik heb cactussen in de Nutella glazen gezet maar je kunt natuurlijk elk klein plantje gebruiken! De spiegels met sloophouten randen komen van Raw Materials.

Nutella-glas

 

Nutella-glas-pennenbak

 

Nutella-glas

Omdat het mooie, eenvoudige glazen zijn kun je ze ook als voorraadpotje gebruiken. Ideaal voor kleine dingen die anders maar een beetje door je keukenkastje zwerven zoals pijnboompitjes, rozijnen, kruiden of suiker.

Nutella-glas-bewaarpotje

Mocht je trouwens niet zo van chocopasta op brood houden, kijk dan eens op de website van Nutella. Daar staan de lekkerste Nutella recepten!

 

Nutella-glas

 

Zelf een happy page maken

Je kent ze wel, de happy pages uit onder andere VT Wonen. Superleuk om uit te knippen en ergens op te hangen. De teksten zijn inspirerend, humoristisch of hebben een diepere betekenis en soms maken ze je gewoon blij! Posters met teksten zijn sowieso helemaal in. Kijk maar eens op de websites van Tekstposter.nl of Juniqe.nl. Stuk voor stuk mooie teksten. Maar nog mooier is het als je dit soort happy pages zelf kunt maken! En dat is helemaal niet zo moeilijk, je hebt alleen maar een computer en een printer met papier nodig.

Stap 1: voor leuke teksten laat je je inspireren via verschillende websites en Instagram;
Stap 2: download mooie lettertypes. Er zijn websites waar je gratis lettertypes kunt downloaden. Ook heb je hier betaalde websites voor. Op het blog van DWC print is te lezen waar je gratis lettertypes kunt downloaden;
Stap 3: werk je happy page uit op de computer;
Stap 4: printen, en klaar ben je!

Als je wit papier gebruikt is het leuk om de happy page nog een beetje te pimpen. Je kunt met een spuitbus verf spetters op de happy page spuiten. Je doet dit door heel zachtjes op de rand aan de bovenkant/zijkant van het dopje te drukken.  Ik heb dit gedaan met fluor gele verf, zie hieronder het effect!

Je kunt je zelfgemaakte happy page inlijsten of ophangen met bijvoorbeeld washi tape.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Banksy tentoonstelling

Banksy, waarschijnlijk de beroemdste street artist van dit moment! Hij heeft menig wijk in Londen weer hip gemaakt met zijn graffiti afbeeldingen. Zijn kunstwerken zijn vaak politiek en humoristisch van aard. Hij combineert graffiti met een kenmerkende sjabloontechniek door middel van stencils. Zijn werk is te vinden in verschillende Europese steden maar ook buiten Europa zoals in de Palestijnse gebieden en de Verenigde Staten. Banksy heeft zijn ware identiteit overigens nog nooit prijsgegeven, hierover wordt wel veel gespeculeerd.

Op dit moment kun je in het Moco museum in Amsterdam diverse werken van Banksy bewonderen. Er zijn zowel doeken als objecten (zoals een stuk muur, of een verkeerspion) te zien. Zelf ben ik al jaren fan van zijn werk en werkwijze. Ik moest dus naar deze tentoonstelling! De tentoonstelling is nog te zien tot en met 30 oktober 2016.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De titel van de tentoonstelling is ‘Laugh now, but one day we’ll be in charge’.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tevens een bekend kunstwerk van Banksy is de hooligan die met een bos bloemen wil gooien.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Banksy gebruikt vaak ratten en apen in zijn werken.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Misschien wel het meest bekende werk van Banksy: het meisje met de ballon in de vorm van een hart.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Originele Banksy kunstwerken gaan zo voor een half miljoen Dollar de deur uit. Heel soms duikt Banksy zelf op in Londen en verkoopt hij wat van zijn werken op straat, voor slechts enkele tientjes! Maar weinig mensen hebben het geluk net op de juiste plaats te zijn. Omdat alle Banksy kunstwerken vrij van rechten zijn kun je ook zelf een Banksy aan de muur hangen! Bijvoorbeeld in de vorm van fotobehang. Net zoals de foto hierboven.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hotspot: Coffee & Coconuts

Voor een goede kop koffie rijden we graag een stukje om. En al helemaal als het er binnen zo mooi uit ziet! We zijn bij Coffee & Coconuts terecht gekomen. Een koffiebar/restaurant gevestigd in de voormalige bioscoop aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Wat een mooie plek is dit!

Wat meteen opvalt is de hoogte van het pand welke is opgebouwd uit split levels. Daarnaast is elke verdieping ook weer opgesplitst in verschillende hoogtes waardoor de enorme ruimte toch speels is ingericht. Beneden kom je binnen via de grote openslaande deuren en kom je direct bij een grote (lees)tafel terecht. Aan de rechterkant staan allemaal relaxte banken waar je de komende uren niet meer uit komt. Iets verderop is de bar waar al het lekkers je aan ligt te staren. Brownies, taartjes, cakejes, het is er allemaal.

Als je besluit om naar boven te gaan kom je op een verdieping met tafeltjes zonder tafelpoten! De tafels hangen deels met grote touwen aan het plafond. Heel gaaf om te zien hoe hier gebruik gemaakt is van de hoogte. Daarnaast staan de relaxte banken weer. Als je nog een verdieping hoger gaat kom je terecht bij de zitzakken. Dit lijkt me de ideale plek voor en dagje werken of bloggen.

Coffee-&-Coconuts Amsterdam vide

Coffee & Coconuts lijkt de ideale plek om de laptop open te klappen en wat werk te verzetten.

 

Sweets Coffee & Coconuts Amsterdam

De verleidelijke taartjes bij Coffee & Coconuts lachen je vanaf de bar toe.

 

Leestafel Coffee & Coconuts Amsterdam

Of je nou alleen bent of met een grote groep, aan de grote tafel bij de ingang is plaats voor iedereen!

Coffee & Coconuts
De naam zegt het al, de specialiteit ligt bij koffie en kokosnoten. Koffie spreekt voor zich maar kokosnoten zien we toch wat minder vaak in ons koude land. Daarom extra leuk om hier een sapje uit een kokosnoot te drinken! Daarnaast is ook een combinatie mogelijk: Coconut Coffee.

Menu Coffee & Coconuts Amsterdam

Genoeg lekkers op het menu. Ook om mee te nemen.

 

Bioscoop Coffee & Coconuts Amsterdam

Je kunt je haast niet meer voorstellen dat deze ruimte ooit een bioscoop is geweest.

 

Bar Coffee & Coconuts Amsterdam

De bar vormt de centrale plek op de begane grond.

 

Tafels met touwen Coffee & Coconuts

Eyecatchers zijn de grote touwen waarmee de tafels op z’n plek worden gehouden.

 

Koffie bar Coffee & Coconuts

Ook op de eerste verdieping is een (kleine) bar te vinden. Hierdoor hoef je nooit lang op je koffie te wachten.

 

Zitzakken Coffee & Coconuts Amsterdam

De zitzakken nodigen uit om lekker in te hangen waardoor er een relaxte sfeer hangt.

Hotspot: The Village Coffee & Music

Goede koffie is op elk moment van de dag welkom. En helemaal als het in een mooie espressobar is waar je vol inspiratie weer naar buiten komt. The Village Coffee & Music in hartje Utrecht is zo’n plek!

De Voorstraat in Utrecht is inmiddels uitgegroeid tot een van de hipste straten van Utrecht en kenmerkt zich door monumentale panden, bijzondere winkeltjes, fijne lunchtenten en een bioscoop. Halverwege vindt je de espressobar The Village Coffee & Music. Een op het eerste gezicht klein zaakje met een grote bar. Echter, als je door het smalle gangetje achter de bar loopt kom je in ruimte met verschillende tafeltjes terecht. Hier zitten mensen achter hun laptop te werken, lezen mensen een boek of genieten groepjes vrienden van de lekkere koffie.

Het mooie is dat je naast de koffie ook van live muziek kunt genieten! Van keiharde rock ‘n roll tot sferische songwriters staan in deze shop en hier hangt een kalender met verwachte bands.

De inrichting is te kenmerken als urban, vintage en eclectisch. De bakstenen muur achter de bar is een echte eyecatcher! Helaas behoor ik niet tot de gelukkigen die zo’n muur thuis mogen hebben dus ik bewonder ze altijd op andere locaties. De bar is ingericht met verschillende zitjes, van draadstalen krukjes tot vintage bankstellen. Aan de muur hangen posters voor concerten en theater. De bar is verder ingericht met vintage accessoires en natuurlijk komen er relaxte klanken uit de aanwezige platenspeler. Al met al hangt er een relaxte sfeer waardoor het goed toeven is bij The Village. Mocht je in de buurt zijn, sla deze hotspot dan zeker niet over!

 

Vintage meubels The Village Coffee Utrecht

Vintage meubels om lekker in weg te zakken.

 

Koffiebar The Village Coffee Utrecht

Aan de bar kun je je tevens laten verleiden door brownies, croissants en ander lekkers.

 

The Village Coffee & Music Utrecht

Aan de muur hangen posters van landelijke festivals maar ook kleinschalige concerten in Utrecht. Altijd handig om op de hoogte te zijn!

 

The Village Coffee & Music Voorstraat

In The Village Coffee & Music kun je gerust gaan flexwerken. Met de goede koffie en de relaxte muziek kun je het nuttige en het aangename wel heel goed combineren!

 

Menukaart The Village Coffee & Music Utrecht

Genoeg keus bij The Village Coffee & Music. De cappuccino is in ieder geval een aanrader.

 

T-shirt The Village Coffee & Music

T-shirts voor de echte fans.

 

Bakstenen muur koffiebar Utrecht

De stoere bakstenen muur past goed bij de rest van de inrichting.